hn logo 19a

tisdag 9 juni 2015

Frön till Livsmod och Livsglädje - Tips för Existentiell Hälsa!

Frön till livsmod och livsglädje.

Samtalskort om existentiell hälsa att användas när naturen är platsen för återhämtning och inspiration

Många människor upplever ett inre lugn i naturen och uppfattar miljö med gröna inslag som
stressreducerande. De gröna samtalskorten om åtta aspekter av existentiell hälsa är utformade med naturen
som inspirationskälla. De är försedda med en plastfilm som gör att de tål att användas ute.


Samtalskorten Frön till livsmod och livsglädje är inspirerade av Världshälsoorganisationens (WHO) åtta dimensioner av existentiell hälsa som används i internationella undersökningar om livskvalité.
Kortens frågor inspirerar dig att se möjligheterna i ditt liv och handlar om hur du tänker, känner och handlar utifrån de åtta existentiella livsaspekterna.
De arton samtalskorten omfattar fem introduktionskort om existentiell hälsa och den gröna miljöns betydelse för hälsan. Sedan kommer de åtta aspekterna av existentiell hälsa, fyra gröna övningar och avslutningsvis en berättelse.

Samtalskorten Frön till livsmod och livsglädje utgår från ett grönt tema, med naturen som plats för återhämtning och personlig utveckling. Övningarna i slutet av samtalskortleken kan du med fördel göra i en trädgård, park eller i naturen.

Samtalskorten är skapade av Lena Bergquist, kommunikationsvetare, teolog och samtalsterapeut med trädgårdsterapeutisk inriktning. Hon har även, tillsammans med forskaren och teol dr Cecilia Melder, skapat Samtalskort - livsmod, livsglädje och livsmening som är utgivna av Studieförbundet Vuxenskolan.

För mer information om föredrag och kurser som är kopplade till de existentiella samtalskorten kontakta Lena Bergquist, Studieförbundet Vuxenskolan
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. www.sv.se/vastmanland

Beställ samtalskorten på tel. 073-901 96 05, eller genom att mejla till: lena.e.beDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Samtalskort Frön till livsmod och livsglädje, 1st samtalskortlek 130 kr inkl. moms
10st samtalskortlekar, 1100 kr inkl. moms
Frakt tillkommer
Samtalskort ingår vid kursdag
”Frön till livsmod och livsglädje – en dag om existentiell hälsa