hn logo 19a

Kalendarium

Seminarium 4 oktober!
Torsdag, 4. Oktober 2018, 08:00 - 17:00

Boka in den 4 oktober i höst för ett seminarium om friluftsliv för god folkhälsa!

För tredje året i rad arrangerar Länsstyrelsen i samarbete med Region Örebro län ett seminarium om friluftsliv. Årets tema är Friluftsliv för god folkhälsa.

Seminariet är en fortsättning på tidigare seminarium om friluftsliv och naturturism 2016 och 2017.

Syftet med dagen är belysa hur viktigt det är att skapa goda förutsättningar för att vi regelbundet kan vistas i natur- och kulturlandskapet. Förmiddagen bjuder på föreläsningar om omtyckta landskap, varför vi mår bra av att vistas i naturen samt ett inspirationsföredrag om smakrik och nyttig mat för friluftslivet. Eftermiddagen tar upp om möjligheten till samplanering i skogen samt fyra workshops – du kan välja två av dem.

Precis som tidigare år finns det möjligheten att ställa ut eget material för den som önskar marknadsföra sin verksamhet.

Seminariet vänder sig till entreprenörer och organisationer inom friluftsliv och naturturism likaväl som representanter för skogssektorn och jordbruket. Vi vänder oss även till samhällsplanerare och folkhälsosamordnare och andra tjänstepersoner inom Länsstyrelsen, kommuner och Region Örebro län som arbetar med eller har koppling till friluftsliv och naturturism. Intresserad allmänhet är alltid välkommen.

Plats: City Konferenscenter, Klostergatan 23 i Örebro

Ingen avgift.

Anmäl dig på Länsstyrelsens hemsida, https://www.lansstyrelsen.se/orebro/kalenderhandelser---orebro/2018-06-11-friluftsliv-for-god-folkhalsa.html    Inbjudan_Seminarium_Friluftsliv_för_god_folkhälsa_4_oktober_2018_i_Örebro.pdf