hn logo 19a

Styrelse

 Arbetar sedan många år på Gröna Vägen Framåt, en arbetslivsinriktad naturunderstödd rehabilitering som drivs av Borås Stad i samverkan med Sjuhärads samordningsförbund. På Gröna Vägen Framåt får deltagare med stressutlöst ps ohälsa med naturen och odling som kraftkälla, möjlighet till insikter om personliga förutsättningar och – utveckling.

Jag är naturhälsopedagog och hälsoutvecklare i grunden med vidareutbildning inom bl.a. ekologisk odling och trädgård, trädgårdsterapi i Alnarp, ACT och Mindfulness instruktör.

Arbetsterapeut som brinner för att främja hälsa genom naturnärhet. Arbetar halvtid inom NuR – Naturunderstödd rehabilitering med fokus på stressrelaterad ohälsa samt postcovid. Den andra halvan driver jag mitt företag Saktain som erbjuder olika naturnära tjänster till privatpersoner, företag och myndigheter. Är certifierad Skogsbadsguide steg II genom SNFTI (Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute).

Önskar föra människor närmare naturen och är övertygad om att det inte bara är vägen till inre hälsa och hållbarhet utan att det även är vägen till en hållbarare värld med en ökad ömsesidighet och respekt mellan oss och naturen.

e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Socionom. Med professionell erfarenhet inom flyktingmottagning. Snart klar med SLU:s master ”Outdoor environment for health and wellbeing”. Driver företaget Vara med Naturen, som inriktar sig på stresshantering och kunskapsförmedlande om naturens hälsoeffekter samt kurser inom naturbaserad integration. Skriver och vardagsfilosoferar. Intresserar sig för hur naturen kan verka som ett verktyg för psykisk hälsa och existentiellt välbefinnande. 

 

e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Malin Jensen är beteendevetare med inriktning på arbetslivets psykologi, specialiserad inom stress och utmattningsproblematik och psykisk ohälsa på våra arbetsplatser. Hon är också utbildad i trädgårdsterapi vid Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp.

Idag driver hon företaget Human.Insikt som erbjuder utbildningar, föreläsningar, arbetsmiljökartläggningar och kurser kring människans mående i arbetslivet.

I Lotties trädgård utanför Ängelholm erbjuder Malin ”Odla hälsa”, en kurs som utgår från trädgårdsterapi. Kursen ges till medarbetare i riskzonen att drabbas av stressrelaterad ohälsa. I trädgården anordnas också möjlighet för privatpersonen att ta del av aktiviteter i trädgårdsterapi.

 

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Är numera pensionär. Har arbetat i 15 år på SLU i Alnarp som sjukgymnast i rehabträdgården, som belastningsergonom samt kursledare/ lärare. Arbetar fortsatt med olika föreläsningsuppdrag inom kunskapsområdena. 

 

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Jag är leg specialistsjuksköterska inom psykiatri med psykoterapeututbildning; familjeterapi och uttryckandekonstterapi. Till det hälsoträdgårdsutbildad och filosofie master inom den praktiska kunskapens teori.
Jag driver För Hälsa - Färentuna Hälsoträdgård på Färingsö.
Hälsoträdgården för naturretreats, friskvårdsevenemang och behandling, möten och kompetensutveckling.
Här möts vi genom Naturhälsa/läkande trädgård, kreativa uttrycksformer och samtal om livsfrågor.
I ateljén; Ateljé Tussah, pågår eget konsthantverk och konstnärligt arbete.
Jag är också aktiv i samhällsutvecklingsrörelsen Innovation Naturhälsa och Ung Kreativ Arena. Här sker just nu utveckling av elevhälsa och pedagogik
för ungdomar i risk för utanförskap. Programmet "Hälsoträdgården som läkande pedagogiskt rum" är en del i detta.