hn logo 19a

Styrelse

e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Socionom. Med professionell erfarenhet inom flyktingmottagning. Snart klar med SLU:s master ”Outdoor environment for health and wellbeing”. Driver företaget Vara med Naturen, som inriktar sig på stresshantering och kunskapsförmedlande om naturens hälsoeffekter samt kurser inom naturbaserad integration. Skriver och vardagsfilosoferar. Intresserar sig för hur naturen kan verka som ett verktyg för psykisk hälsa och existentiellt välbefinnande. 

 

e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Malin Jensen är beteendevetare med inriktning på arbetslivets psykologi, specialiserad inom stress och utmattningsproblematik och psykisk ohälsa på våra arbetsplatser. Hon är också utbildad i trädgårdsterapi vid Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp.

Idag driver hon företaget Human.Insikt som erbjuder utbildningar, föreläsningar, arbetsmiljökartläggningar och kurser kring människans mående i arbetslivet.

I Lotties trädgård utanför Ängelholm erbjuder Malin ”Odla hälsa”, en kurs som utgår från trädgårdsterapi. Kursen ges till medarbetare i riskzonen att drabbas av stressrelaterad ohälsa. I trädgården anordnas också möjlighet för privatpersonen att ta del av aktiviteter i trädgårdsterapi.

 

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Jag är leg. sjukgymnast med 15 års klinisk erfarenhet från Unicare Bakke, ett rehabiliteringscenter i Norge. Min drivkraft är allas rätt till att, livet ut, få komma ut och ges förutsättningar för att nå de hälsofrämjande effekter som utomhusvistelse erbjuder, både på ett psykiskt, fysiskt och socialt plan. För att detta ska kunna ske så menar jag att det måste till ett paradigmskifte inom vården, den måste flytta ut och detta kan jag hjälpa till med. Min erfarenhet från rehabiliteringsfältet i kombination med mina kunskaper inom landskapsarkitektur från SLU gör att jag besitter kunskap om såväl verksamhets – som miljöperspektivet, vilka måste gå hand i hand för att skapa goda förutsättningar för vård och rehabilitering utomhus. Jag jobbar 40% på Unicare Bakke som projektledare för projektet "Mer uterehabilitering for alle på Bakke" och driver BRANAK, Branneby naturkonsult, vars verksamhetsområde är rådgivning om hur processen mot vård och rehabilitering utomhus.

 

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Är numera pensionär. Har arbetat i 15 år på SLU i Alnarp som sjukgymnast i rehabträdgården, som belastningsergonom samt kursledare/ lärare. Arbetar fortsatt med olika föreläsningsuppdrag inom kunskapsområdena. 

 

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Jag är leg specialistsjuksköterska inom psykiatri med psykoterapeututbildning; familjeterapi och uttryckandekonstterapi. Till det hälsoträdgårdsutbildad och filosofie master inom den praktiska kunskapens teori.
Jag driver För Hälsa - Färentuna Hälsoträdgård på Färingsö.
Hälsoträdgården för naturretreats, friskvårdsevenemang och behandling, möten och kompetensutveckling.
Här möts vi genom Naturhälsa/läkande trädgård, kreativa uttrycksformer och samtal om livsfrågor.
I ateljén; Ateljé Tussah, pågår eget konsthantverk och konstnärligt arbete.
Jag är också aktiv i samhällsutvecklingsrörelsen Innovation Naturhälsa och Ung Kreativ Arena. Här sker just nu utveckling av elevhälsa och pedagogik
för ungdomar i risk för utanförskap. Programmet "Hälsoträdgården som läkande pedagogiskt rum" är en del i detta.

 

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Leg. fysioterapeut, specialist inom Äldres hälsa och verksam inom kommunal hälso- och sjukvård.
Masterexamen inom landskapsarkitektur med inriktning på miljöpsykologi och folkhälsa. Har också formell kompetens inom områdena Hälsoträdgårdar, Trädgårdsterapi och Framtidens äldreboende – design för det moderna äldrelivet.
Arbetar även som konsult med planering och utveckling av vårdmiljöer utomhus och inomhus (vårdarkitektur), med utgångspunkt i ett patient- och verksamhetsperspektiv.
Föreläser om utemiljöer som vårdmiljöer kopplat till personers rörelseförutsättningar i den fysiska miljön samt utomhusrehabilitering.
Verkar för äldrevänligare och demensvänligare utemiljöer.